Black Penny je první poštovní známka na světě, která byla vydána ve Velké Británii 1. května 1840 (platnost od 6. května 1840).
Každý mírně pokročilý filatelista ví, že poštovní známky na dopisech se znehodnocují razítky. Středně pokročilý filatelista ví, že v minulosti v době
Počátkem tohoto roku vychází společné vydání Gibraltar – Izrael. Jedna krajina na východě Středozemního moře a druhá na samém západě, (vzdušnou čarou téměř 4000 km).
V roce 2013 oznámila pošta Spojených států amerických, že v rámci oslav Národního měsíce sběratelství známek (National Stamp Collecting Month) bude vydán příležitostný aršík, který připomene světově proslulou známku – chybotisk Inverted Jenny z roku 1918.
Sběratelé a filatelisté zajímající se o poštovní zásilky z ostrova Mauritius od roku 1847 zaznamenali zajímavé kombinované frankatury u nejznámějších vydání MAURITIUS POST OFFICE a MAURITIUS POST PAID.
Jedna z letošních rakouských vánočních známek (celkem vyšly čtyři známky) představuje reprodukci obrazu holandského malíře Gerarda Dou.
Do první poloviny devatenáctého století se u staré korespondence setkáváme v převážné míře s dopisy skládanými. Odesilatel sdělení napsal text dopisu buď
Poštovní známky Britské Guiany (v 19. století se Guyana psala s měkkým i) patří sběratelsky k nejpopulárnějším poštovním známkám světa díky unikátu slavné 1 centovce na červeném papíru
Novější články Starší články