USA připravuje poštovní známky koní

Datum vydání: 31. 5. 2024


Americká pošta přichází s novou sérií poštovních známek, které oslavují nadčasovou krásu a eleganci koní, těchto milovaných společníků člověka. Tyto nové známky budou nejen poctou těmto vznešeným zvířatům, ale také nádherným sběratelským kouskem pro filatelisty a milovníky koní po celém světě.


Oslava nadčasové krásy


Kůň je odedávna symbolem síly, elegance a svobody. V historii lidstva sehrál nezastupitelnou roli – od válečného společníka a pracovního zvířete až po věrného přítele a sportovního parťáka. Nové známky americké pošty tuto nadčasovou krásu koní zachycují s dokonalým uměleckým ztvárněním, které bude ozdobou každé sbírky.



Detaily série známek


Tato série známek bude zahrnovat několik ikonických plemen, z nichž každé má své jedinečné vlastnosti a historii. Každá známka bude pečlivě ilustrována, aby vystihla charakteristické rysy a krásu daného plemene.


Význam pro filatelisty a milovníky koní


Pro filatelisty představují nové známky hezký přírůstek do jejich sbírek.

Koně mají hluboký význam v historii a kultuře mnoha národů. V USA jsou koně symbolem svobody a divokého Západu, kde hráli klíčovou roli v každodenním životě osadníků a kovbojů. Tato série známek je také poctou těmto tradicím a připomínkou, jak důležití koně byli a stále jsou pro lidskou společnost.


Praktické informace


Známky budou k dispozici ve všech pobočkách americké pošty a také online na oficiálním webu USPS. Datum vydání je naplánováno na příští měsíc.


Nová série poštovních známek od americké pošty, která oslavuje krásu koní, je dokonalým spojením umění a filatelie. Tyto známky nejenže zachycují nádheru a eleganci těchto zvířat, ale také připomínají jejich význam v lidské historii. Pro sběratele i milovníky koní je to jedinečná příležitost, jak si přidat kousek této nadčasové krásy do své sbírky.


Informační zdroj: usps.com










Autor: Redakce
infofila@infofila.cz

Vytištěno ze serveru https://www.infofila.cz