Národní kolo 37. ročníku filatelistické olympiády – BRNO 2010

Datum vydání: 20. 7. 2010


V sobotu 19.června 2010 uspořádala oblastní komise mládeže SČF jižní Moravy národní kolo filatelistické olympiády ve Střední odborné škole a Středním odborném učiliště informatiky v Brně Komíně ve spolupráci s KM SČF a Klubem filatelistů KF 06-22 Alfonse Muchy v Brně. Tématem olympiády bylo tentokrát písemnictví s názvem Od písma k literatuře. Zajímavostí je, že toto kolo bylo pro jižní Moravu i kolem oblastním.

Již v pátek dorazili první soutěžící a hosté z nejvzdálenějších míst. Vlastní olympiáda začala v sobotu dopoledne, kdy přijela většina ostatních přihlášených soutěžících. Nakonec se soutěže účastnilo 17 dětí ve čtyřech kategoriích. Po tradičním zahájení předsedy OKM-JM RNDr. Zdeňka Okáče následoval písemný test filatelistických a tvorba miniexponátů na zvolené téma. Jury ve složení Mgr.Jaroslav Maleček – předseda, František Dvořáček, Jaromír Hvižď, Miloslav Kalabza a RNDr.Zdeněk Okáč postupně hodnotila miniexponáty a Mgr. Václav Špatný opravil testy a připravil celkové hodnocení soutěžících. Ing.Jaroslav Punčochář připravil krásné diplomy, které jako obvykle vypsal „dvorní písař“ KM SČF Standa Dušek. Soutěžící i vedoucí mezi tím zvládli návštěvu pošty s příležitostnou nálepkou APOST, odeslání pozdravů a také dobrý oběd v nedaleké restauraci. Po obědě následovalo již jen vyhodnocení a všichni mohli odjíždět domů s množstvím cen, taškami se suvenýry i balíčky na cestu a v neposlední řadě s novými zážitky ze společně prožitého dopoledne v Brně.

Tak jednoduše se dá popsat dění při národním kole filatelistické olympiády. Málokdo si ale uvědomí, kolik lidí a kolik hodin práce předchází takové události. Proto je na tomto místě nutné poděkovat všem, kteří mají podíl na zdárném průběhu takové akce.














Autor: Václav Špatný

Vytištěno ze serveru https://www.infofila.cz