Autoři - Jaromír Petřík

Reklama

merkur-revue.eu

Autor - Jaromír Petřík

Na titulní straně jsou vyobrazené známky indického státu Bhópál (1. - 12. vydání z let 1872 - 1895) jako obrazová příloha k dalšímu pokračování seriálu o známkách Staroindických států
V létech minulých byla česká filatelie ve světě známá nemalými vystavovatelskými úspěchy. Bylo běžné, že naši vystavovatelé vozili z evropských i světových výstav zlaté i velké zlaté medaile.
Tento exponát na 96 listech představuje známkovou tvorbu a poštovní historii za éry panovníka Amanuláha. Začíná třetí britsko-afghánskou válkou v roce 1919.
Úvodní článek 90. výročí založení Československého řádu Bílého Lva (1922 - 2012) - Geneze čs. řádu Bílého lva od autora Romana Jedličky, který popisuje vznik tohoto našeho významného státního vyznamenání.
Martin Tůma je členem Klubu filatelistů 06-40 Vysočina v Jihlavě. Známé jsou i jeho výstavní exponáty Bavorska a to jak v třídě Tradiční filatelie, tak třídě celin.
Tato tradiční pátá Česko-Německá výstava proběhla v Jihlavě ve dnech 18. -28. dubna 2013. V Jihlavě je výstava Ostropa už podruhé a do krajského města Vysočiny se vrátila po deseti letech.
Jarní schůzka sběratelů známkových zemí Geophila proběhla již tradičně v Brně při příležitosti Veletržního setkání sběratelů v pavilonu A3 na brněnském výstavišti dne 20.4.2013.
V sobotu 4. května 2013 se v hotelu International v 9.00 v Brně koná již 54. aukce Filatelie Klim. Skutečně je co nabídnout ze všech možných sběratelských oborů.
Novější články Starší články

Jaromír Petřík


Autor o sobě nic více nenapsal.

Reklama

merkur-revue.eu

Jaromír Petřík


Autor o sobě nic více nenapsal.