Autoři - Rudolf Fischer

Reklama

merkur-revue.eu

Autor - Rudolf Fischer

Druhým oslavencem je slovenský malíř, který již není mezi námi. Vzpomíná Rudolf Fischer u příležitosti 90. výročí narození.
Náš časopis není pouze o tom, kolik DV se nachází na poštovních známkách. Chceme čtenáře informovat i o jejich tvůrcích, obzvláště hodí-li se k tomu nějaká příležitost
Nejhorším výsledkem by bylo tvrzení, že grafik a malíř Jiří Bouda se nepodobá svému slavnému otci Cyrilovi. A proč by měl?
Není mnoho těch, kdož si zvolili rytectví za svůj trvalý výtvarný projev i životní osud. Takto jsem uvedl výstavu v Galerii Československý spisovatel k šedesátinám svého dlouholetého spolupracovníka a přítele Josefa Herčíka...
Každé nové objevy z historie známkové tvorby prochází i v průběhu (emisně již ukončených) dějin československé poštovní známky badatelskou aktualizací. Takové oživení může přinášet zajímavé problémy.
Jsou jimi paní Anna Podzemná-Suchardová a její dcera Radana Hamsíková-Podzemná. Stalo se tak na právě skončené výstavě k 100. výročí narození první z nich.
Občas se setkávám s jakousi nedůvěrou filatelistů. Kladou všetečné otázky: Jak to tedy vlastně bylo s vydáváním poštovních známek v minulém režimu? Co z toho byla skutečnost a co kamufláž?
Pro mnoho čtenářů historie poštovnictví byl spojen především s Poštovním muzeem v Praze. Z výčtu svých předchůdců patřil mezi jeho představitele nejznámější. Doma i v zahraničí.
  Starší články

Rudolf Fischer


Autor o sobě nic více nenapsal.

Reklama

merkur-revue.eu

Rudolf Fischer


Autor o sobě nic více nenapsal.