Autoři - Zdeněk Fritz

Reklama

merkur-revue.eu

Autor - Zdeněk Fritz

Malé úpravné město Rovensko pod Troskami – město, jehož pozoruhodným atributem je legendární silueta nedalekého hradu Trosky symbolizující již po staletí nádherný kraj na severu Čech, který po právu nese poetické jméno Český ráj.
Frekvence výskytu padělků poštovních známek ke škodě pošty za celou dobu existence Československa nebyla tak velká jako nyní za pouhých deset let od jeho rozpadu.
Původním povoláním inženýr jaderné techniky, absolvent FTJF KU Praha a MEI Moskva, SSSR (1965), 27 let pracoval v Závodě Jaderné elektrárny ŠKODA
V nabídce podzimní aukce brněnské firmy "Filatelie Klim" téměř unikla pozornosti významná položka v souboru známek České republiky: malý přepážkový list (PL) o osmi známkách (8blok) s motivem rytíře Bruncvíka z emise "EUROPA – Pověsti a legendy"
Vysoce aktivní Klub filatelistů 06-10 ve Žďáru nad Sázavou si může do své kroniky zapsat další mimořádný úspěch: v roce oslav 50 let organizované filatelie v tomto městě - srdci Vysočiny
Profesor Josef Liesler, vynikající český malíř, grafik a ilustrátor, oslavil v září 2002 vzácné životní jubileum - devadesáté narozeniny (narozen 19. 9. 1912 ve Vidolicích u Kadaně).
Vynikající úspěchy českých známek na mezinárodním fóru v několika posledních letech byly rozmnoženy pozoruhodným umístěním tříznámkového aršíku
Emisní rok 2002 přinesl české veřejnosti a sběratelům známek ČR 23 emisí s celkem 34 novými známkami včetně 4 známek výplatních, přičemž dvě emise byly vydány v aršíkové úpravě.
Novější články Starší články

Zdeněk Fritz


Autor o sobě napsal:
Více o autorovi se dozvíte v tomto článku.

Reklama

merkur-revue.eu

Zdeněk Fritz


Autor o sobě napsal:
Více o autorovi se dozvíte v tomto článku.