Portrét skladatele, houslisty a pedagoga Josefa Suka staršího a fragment notového zápisu. Portrét podle autora nejlépe vyjadřuje Sukovu
Portrét výjimečného českého grafika Zdeňka Mézla, kterému persona z jeho ilustrací k Řeckým mýtům vkládá na hlavu vavřínový věnec.
Motivem zvoleným pro příležitostnou poštovní známku věnovanou české malířce Marii Čermínové - Toyen je známý obraz
Ladislav Sutnar byl designér, typograf a avantgardní umělec. Patřil k předním evropským výtvarným umělcům v oborech užité grafiky.
Denní motýl z čeledi babočkovitých bývá viděn i za soumraku. Má oranžovou nebo žlutohnědou vrchní stranu křídel
Do plochy známky je šikmo vsazen panel, ve kterém stojí postava s brýlemi pro práci s virtuální realitou a rozpíná ruce od hromádky knih vlevo, přes panorama historického centra města Olomouce ke spirální mlhovině vpravo.
Ústředním motivem známky emise je portrét polárníka Františka Běhounka v poměrně mladém věku. Druhým výrazným motivem je vzducholoď symbolizující dvě Běhounkovy výpravy k severním pólu.
Hlavním motivem na známce a velkém kuponu jsou poštovní holubi. Každým holub drží dopis ze společné hromádky poštovních zásilek jako symbol rozdělení pošty na samostatnou Českou poštu a Slovenskou poštu.
Novější články Starší články