Sběratelé známek a filatelisté mají důvod k radosti, protože byla právě představena nová sada známek King Charles Definitives Stamp - známky Karla III.
Jste vášnivý sběratel filatelie a hledáte nástroj, který vám pomůže prozkoumat a ověřit autenticitu vašich poštovních známek? Představujeme vám Signoscope T3
Disney slaví své sté výročí, a jak by to bylo vhodnější, než uctít tuto významnou událost prostřednictvím sběratelských poštovních známek?
Legendární britská heavymetalová kapela Iron Maiden se stává součástí filatelistického světa, a to díky vydání osmi oficiálních poštovních známek, které oslavují jejich ikonická živá vystoupení napříč čtyřmi dekádami epických turné.
Ve světě filatelie je stále méně redaktorů, kteří se věnují psaní článků a šíření informací o tomto fascinujícím koníčku.
Filatelie, neboli sběratelství poštovních známek, má ve Spojených státech amerických dlouhou a zajímavou historii. Země, která vznikla v roce 1776 (vyhlášení nezávislosti nad Velkou Británií),
Pravoslav Kotík (nar. 1.5. 1889, Slabce u Rakovníka –  †14. 1.1970, Praha) bol maliarom, grafikom a učiteľom (obr. 1.). Študoval na  Umeleckopriemyselnej škole v Prahe Emanuela Dítěte
Gustave Eiffel, narozený jako Gustave Bonickhausen 15. prosince 1832 v Dijonu, byl významným francouzským inženýrem a vizionářem, který se proslavil především díky stavbě Eiffelovy věže v Paříži.
Novější články Starší články