Na pozadí aršíku je zjednodušená mapa závodu Rallye Paříž – Dakar. Dakar 1988 je první vítězný kamion Tatra a zároveň vůz, ve kterém závodní tým vedený Karlem Lopraisem
Všechny tři známky spojuje motiv hudby a zároveň motiv českého lidového umění. Na každé ze známek je krajina tematicky přiřazovaná k jedné ze skladeb cyklu Má vlast.
Konečně vychází dlouho očekávaný aktualizovaný multimediální katalog poštovních známek Česká republika (1993-2023). O jeho přednostech oproti minulé verzi se v příspěvku zmiňujeme.
V boskovickém muzeu proběhne dne 14. března v 17.00 slavnostní vernisáž výstavy, kterou pořádají boskovičtí filatelisté ve spolupráci s muzeem Boskovice. Tato výstava bude trvat až do 5. května 2024.
Jan Jáchym sa narodil 17. 7. 1874 v Horažďoviciach a zomrel v roku 1956. Bol maliarom portrétistom a krajinárom. Počas štúdia sa stal žiakom prof. Schwaigera.
Lumír Brendl dosahoval vysoké úrovně znalostí, odborného působení a vystupování. Také v tom spočíval jeho úspěch a důvod, proč k tomuto slavnému filatelistovi
Rakouská poštovní služba vydává novou poštovní známku v hodnotě 3 eura, která oslavuje legendární automobil Austro Tatra 57A, významný model z 30. let 20. století.
Hlavní specializací Lumíra Brendla se postupně stal obor takzvané námětové filatelie. Tento typ filatelie teprve ještě stále vznikal, průběžně se modifikoval a vymezoval, přibližně od šedesátých let 20. století
Novější články Starší články