Merkur-Revue 5/2018

Datum vydání: 13. 11. 2018


Vážení čtenáři našeho magazínu, rád Vám předkládám anotaci pátého čísla roku 2018 odborného časopisu o filatelii, numismatice a notafilii Merkur – Revue. 

Vedoucí redaktor Merkur-Revue Jaromír Petřík zveřejnil zevrubný článek Obrovský úspěch našich filatelistů na Světové výstavě Praga 2018, Rozhovor s úspěšným sběratelem a vystavovatelem Zdeňkem Filípkem a Křest knihy „Systém teroru 1933 – 1945“ ve spolupráci s firmou Felzmann.

Radomil Květon a Jan Kypast pro čtenáře připravili dokončení Peňažné balíky v rokoch 1890-1920. Zdeněk Filípek – Dosud nepopsaná desková značka u vydání emise „Červený kříž“. Zdeněk Jindra – Rozhovor s JUDr. Tomášem Mádlem o filatelii a vystavování.

Neschází tradiční zveřejňování Monografie Hirsch-Franek z roku 1958. R. Květon a P. Moravčík pokračují – 100 rokov od začiatku leteckej prepravy poštových zásielok v Rakúsko-Uhorsku 1918. Jiří Černý – Známky indických států – Lás Béla a Mórví. 

Více informací o časopisu a o možnosti předplatného na stránkách merkur-revue.eu. Jen z tohoto krátkého výčtu obsahu je zcela jasné, že předplatit si časopis Merkur-Revue se vyplatí a je pro každého filatelistu základní nutností. 



Autor: Zdeněk Jindra
ZdenekJindra@infofila.cz

Vytištěno ze serveru https://www.infofila.cz