Filatelistická mapa ožívá

Datum vydání: 3. 7. 2012


V roce minulém byl zahájen projekt nazvaný Filatelistická mapa ČR. Podívejme se na stav k pololetí roku 2012.

Každý nový projekt si musí prodělat svoje porodní bolesti. Domnívám se (nebo možná doufám), že nyní jsme v závěrečné fázi této etapy. V současnosti jsou na mapě zapíchnuty dva pomyslné špendlíky a mě těší, že oba jsou ve východočeském kraji. V krátké době za prvním dílkem, kterým bylo Vysoké Mýto vznikla prezentace sídelního města Pardubického kraje, tedy Pardubic. Listy o městě koní, perníku a také hokeje vytvořil jmenovec, pan Miloslav Fencl, člen KF Pardubice. Třetí místo v pořadí vzniku prezentací prozatím není obsazeno. Obsadí toto místo právě Vaše dílko? V tuto chvíli je velká pravděpodobnost, že i na třetím místě bude město z východočeského kraje ležícího na řece Orlici. Nebo se šance chopí další šikovní sběratelé z jiných měst? Jak zareagují zejména sběratelé z velkých a tedy snadno ilustrovatelných měst? Dokážou filatelisté v rámci klubu komunikovat a spolupracovat? Další měsíce ukážou, zda bude tento projekt životaschopný či nikoliv.

Jedním z cílů projektu je popularizovat filatelii a přiblížit ji široké veřejnosti. Příkladem, jak toho dosáhnout může být spolupráce KF a radnice ve Vysokém Mýtě. Vytvořenou prezentaci na CD jsem zanesl mluvčí města a během několika dní se stala součástí oficiálních stránek města. Naleznete ji jako součást fotogalerie nebo na odkazu: http://mesto.vysoke-myto.cz/fotogalerie. Zájemce o historii či o dění ve městě se tak snadno může podívat na město prostřednictvím filatelie. Hotové prezentace vám možná pomohou při plánování výletů v rámci vaší dovolené.



Filatelistická mapa se také stala součástí stránek SČF. Je na samostatném odkazu „Filatelistická mapa“.
Pojďme společně zapíchnout další špendlíky na mapu ČR!
Zapojte se také vy osobně do toho projektu – je opravdu pro každého – spolupracujte s dalšími kolegy z vašeho klubu a vytvořte společnou prezentaci o vašem městě!

Autor: Petr Fencl
technika@nopek.cz

Vytištěno ze serveru https://www.infofila.cz