Reklama

merkur-revue.eu
Kdo sleduje pozorně filatelistický tisk a filatelistické internetové stránky e-zinu Japhila, neunikl mu geniální projekt, který vznikl v hlavách našich dvou významných filatelistů, Ing. Milana Černíka a Ing. Břetislava Janíka.
Plním slib a zveřejňuji dodatečně materiály, které jsme do redakce obdrželi od věrných dopisovatelů. Začínám příspěvkem pana Strupla z Plas a opět jde o to, prověřit jím nahlášené vady a určit tak, jedná-li se o vady nahodilé, či systematické – pak určit ZP a PA.
Pro účel tohoto seriálu se nezabývám historickým vývojem názvu společnosti, která zajišťuje tisk poštovních známek. V současnosti se jmenuje Poštovní tiskárna cenin a.s. Praha a sídlí v Praze Holešovicích na Ortenově náměstí.
V dnešním článku o lidech, kteří stojí u vzniku poštovní známky, jsem znovu zavítal na generální ředitelství České pošty s.p., abych vám mohl představit hlavní článek řetězce, který tvorbu známky zabezpečuje (i když ho představuji z objektivních důvodů jako poslední).
Do dnešních aktualit přispěl hojně opět pan Strupl z Plas, také pan Pelc z Ústí n/L. Děkuji za příspěvky, ty nejzajímavější zveřejňuji pro ostatní dnes, další budou otištěné v následujícím Zpravodaji.
V obsáhlém čtyřstránkovém rozhovoru hlavního editora našeho 'Zpravodaje' Josefa Fronce v č. 4/2004, nazvaném Povídal jsem si s Lumírem Brendlem II byly vysloveny velmi zajímavé názory p. předsedy SČF Ing. L. Brendla na vyjádření člena předsednictva SČF Ing. Zdeňka Fritze
5. října 2004, poslední den jednání 23. Kongresu Světové poštovní unie (SPU) v Bukurešti, vedoucí delegace České republiky I. náměstek ministra informatiky Michal Frankl podepsal na základě zmocnění uděleného prezidentem republiky a ministrem zahraničních věcí Kongresem projednané multilaterální smluvní dokumenty.
V minulém čísle Zpravodaje jsem vám představil mezinárodní organizaci SPU. Dnes, u příležitosti kulatého výročí, vám představím další instituci, která má ke komunikaci mezi lidmi také velice blízko.
Novější články Starší články