9. výročí našeho on-line magazínu Infofila.cz

Datum vydání: 14. 10. 2011


Naše Infofila slaví dnes své deváté narozeniny. Tento internetový časopis o filatelii Vám každý den již přes devět let přináší zajímavé příspěvky ze světa filatelie. Je to až neuvěřitelné, jak blízko máme k prvnímu desetiletí fungování.

Do začátku výročí by stálo za to uvést trochu statistik. Od 14. 10. 2002 do 14. 10. 2011 (tedy do dnešního dne) bylo vydáno již téměř 4 200 článků. Články byly celkem zobrazeny přibližně 6 500 000 krát. Co se týče samotné návštěvnosti, ta je měřena pomocí toplist.cz od 27. 10. 2003, což sice není hned od začátku Infofily, ale je zde uvedeno, že nás již navštívilo skoro 1 300 000 unikátních návštěvníků-lidí (neplést s počtem zobrazených stránek, to jde celkově do desítky miliónů).

Co se podařilo během roku? Byla založena Hlídka sběratelů – nová rubrika magazínu Infofila. Záměrem této rubriky nebo chcete-li kategorie je upozorňovat sběratele na nové padělky, případně na znalecké otázky kolem poštovních známek.

Do nové rubriky bylo přesunuto několik již vydaných článků. Většinou z pera našich vytrvalých autorů Zdeňka Jindry a Jaromíra Petříka (oba se aktivně o znalectví zajímají). Prvotní příspěvky jsou o jedné z největších padělatelských afér na našem území, které tyto dva jmenovaní autoři na naší Infofile již skoro rok zveřejňují a snaží se sběratele varovat před padělatelskou dílnou, která stále může fungovat a své padělky zdokonalovat. To, že je to padělatelská aféra největší a nejrozsáhlejší co do finanční škody, je zcela jasné, protože výsledná škoda jde do několika miliónů.

Infofila byla založena jako on-line magazín pro sběratele poštovních známek. Název vznikl ze zkratky informace pro filatelisty. Příští rok budeme slavit kulaté desáté výročí a lze říci, že je za námi kus odvedené práce. Nyní jsme se rozhodli věnovat se i dalšímu sběratelství jako bonus navíc. Jelikož se nám v redakci schází i další náměty na články nebo přímo příspěvky, rozhodli jsme se dát i na samotnou Infofilu několik kategorií – rubrik z dalšího sběratelství a články z naší další práce na internetu zveřejňovat.

Již teď uvítáme nápady jakým způsobem máme oslavit desáté výročí naší Infofily.

Autor: Zdeněk Jindra
ZdenekJindra@infofila.cz

Vytištěno ze serveru https://www.infofila.cz