Nová známka Francie - Olympijské a paralympijské hry Paříž 2024

Datum vydání: 29. 7. 2024


Oslava světového sportovního svátku


Francouzská pošta La Poste představila novou poštovní známku k oslavě nadcházejících olympijských a paralympijských her, které se konají v Paříži v roce 2024. Tato výjimečná emise je nejen poctou největšímu sportovnímu svátku světa, ale také symbolickým připomenutím sportovního ducha a jednoty, které tyto hry přinášejí.



Design a symbolika


Známka k olympijským a paralympijským hrám v Paříži 2024 zaujme svým propracovaným designem, který reflektuje elegantní a dynamickou atmosféru her. Motiv známky zahrnuje ikonické prvky olympijských a paralympijských symbolů, včetně pěti kruhů a paralympijského loga, které jsou umístěny na pozadí zachycujícím slavné pařížské památky, jako je Eiffelova věž.


Barevná paleta známky je pečlivě vybrána tak, aby vyjadřovala energii a vzrušení spojené s těmito mezinárodními událostmi. Každý detail na známce je navržen tak, aby evokoval pocit nadšení a hrdosti na to, že Paříž bude hostit tento významný sportovní svátek.


Historický kontext


Paříž již hostila olympijské hry dvakrát, v letech 1900 a 1924. Po sto letech se olympijský oheň vrací do francouzské metropole, což je významný milník nejen pro Francii, ale i pro celý sportovní svět. Tato známka tedy připomíná nejen nadcházející hry, ale také bohatou historii a tradici olympijských a paralympijských her ve Francii.


Olympijské a paralympijské hry Paříž 2024


Olympijské hry se konají od 26. července do 11. srpna 2024 a následovat je budou paralympijské hry od 28. srpna do 8. září 2024. Tyto hry slibují být nezapomenutelnou oslavou sportu, která přiláká tisíce sportovců a miliony diváků z celého světa.


Informační zdroj: La Poste









Autor: Redakce
infofila@infofila.cz

Vytištěno ze serveru https://www.infofila.cz