Autoři - Lubor Kunc

Reklama

merkur-revue.eu

Autor - Lubor Kunc

Mezinárodně uznávaný Salcburský hudební festival oslavil v roce 2005 své 85. výročí. Rakouská pošta oslavila salcburský festival vydáním poštovní známky zobrazující scénu ze hry
Jako zástupce novějšího námořního útvaru jsme vybrali námořnictvo Spojených států amerických.
Velice zajímavou kapitolu vojenství i poštovní historie tvoří rakousko-uherské válečné námořnictvo – takzvaná Kriegsmarine.
Většina z nás se plavila již někdy na trajektu – ať už se jednalo o pobyt ve Skandinávii, plavby po Středomoří či pouze o přepravu přes Lamanšský průliv z Francie do Velké Británie.
Většinou se sběratelé setkávají se zásilkami, kdy byla nějaká známka dofrankována jiným způsobem na úroveň předepsanou poštovním tarifem. Může se jednat o vyplepení jiné známky
Takovýto inzerát si mohl v roce 1914 podat pan Vaněk, umělecký fotograf sídlící na Ferdinandově třídě (dnešní Národní třída).
Zajímavou oblastí lodní pošty jsou zásilky podané pasažéry zaoceánských lodí během jejich plavby. V dnešní době jsou již téměř vymizenou skupinou, protože díky masovému rozšíření rychlejší letecké dopravy se lze přesunout např. z USA do Evropy za několik málo hodin.
Nově vyšlá Monografie č. 5 se v jedné ze svých kapitol zabývá i problémem užívání československých známek bez přetisku SO 1920 na plebiscitním území.
Novější články Starší články

Lubor Kunc

Email

WWW


Autor o sobě nic více nenapsal.

Reklama

merkur-revue.eu

Lubor Kunc

Email

WWW


Autor o sobě nic více nenapsal.