Názory vystavovatelů na právě skončený 9. mezinárodní veletrh Sběratel

Datum vydání: 21. 9. 2006


Peter McBride – Stamps, Velká Británie
Peter McBride: Lepší než vloni, jsem velmi spokojený a za rok určitě přijedu zase!

Burda Auction, CZ
Richard Burda: Pro nás byla letošní expozice především propagačním nástrojem našeho nového internetového obchodu, ale spokojeni jsme i s prodejem. Sběratel je pro nás ideální příležitostí pro setkání s našimi odběrateli ze zahraničí i s tuzemska na jednom místě, výborná příležitost pro obnovení kontaktů.

Česká mincovna, CZ
Libor Křapka: Jsme velmi spokojeni, tržby mají každý rok stoupající tendenci. Sběratel je pro nás významným marketingovým nástrojem - vydání řady novinek směřujeme přímo k veletrhu, kde mají premiéru.

Carribean Phonecards, Francie
Salmon Monique : Lidé nakupují více než vloni. Také se vracejí stálí zákazníci. Na Sběrateli vytavuji od roku 2002, takže vědí, že zde budu. Překvapilo mne, že letos 80 % lidí platilo eurem, ještě před třemi lety to nebyl z Čechů nikdo. Myslím, že by zahraniční vystavovatelé měli přestat váhat – Sběratel je největší akcí v regionu, kam míří i řada cizinců ze zemí, z nichž to mají do Prahy blíž než do Německa nebo Francie. Nemůžeme čekat, že zákazníci přijdou za námi, naopak, my musíme za nimi - sběratelství je třeba podporovat.

World Coins International, Holandsko
Gerben Kassies: Jsme velmi spokojeni, je vidět, že kupní síla v České republice roste, lidé mají zájem i o dražší věci. Přišlo mi, že letos přibylo více návštěvníků z ciziny, hlavně z Německa.

Profilex – Philatelic Agencies, Polsko
Janusz Konopka: Prodeje máme zhruba stejné jako vloni, mám dojem, že letos je na Sběrateli více lidí. V české republice je stabilní sběratelská základna a my nabízíme atraktivní známky.

Mineral Metal, CZ
Miroslav Šavrda: Letošní Sběratel je pro nás z obchodního hlediska podobný jako v loňském roce, možná je více návštěvníků.

Münze Österreich, Rakousko
Franz Artmüller: Více návštěvníků, větší zájem jak těch, kteří chtějí do mincí investovat, tak těch kteří jdou doplnit sbírku.

Švýcarská pošta
Willy Schödler: Česká republika a vůbec celý region střední Evropy je pro nás z obchodního hlediska určitě zajímavý – kupní síla tady roste. Letos jsme distribuovali do českých filateliích odpovědní kupón, na jehož základě si mohli sběratelé objednat náš zákaznický časopis a reakce byla obrovská. Velký zájem byl i o dopisnici vydanou speciálně ke Sběrateli.

Mincovňa Kremnica
Helena Privalincová: Účast na Sběrateli vnímáme velmi pozitivně, ze sběratelského hlediska je to určitě jedna z nejvýznamnějších akcí v regionu. Letos nás příjemně překvapila ještě větší návštěvnost než vloni.

Pošta OSN
Léone Caola-Madzia: Na Sběrateli jsme pravidelnými vystavovateli a letošní ročník považujeme za úspěšný. Mám pocit, že mezi návštěvníky je více cizinců, především z německy mluvících zemí.

Harmers of London, Velká Británie
Nigel S. Chandler: Jsme zde poprvé a jsme spokojeni. Máme v České republice zákazníky a bylo příjemné se s nimi setkat osobně, stejně jako s lidmi, kteří přes nás chtějí prodávat v zahraničí. Sběratel je pro nás významný „meeting point“.

Německá pošta
Jürgen Schneider (Georg Roll Briefmarken): Veletrh Sběratel je jednou z deseti akcí, kterých se v průběhu roku účastníme. Zájem lidí je velký, i když kupují spíše levnější věci. Je tu ale báječná atmosféra a s největší pravděpodobností přijedeme i v příštím roce.

Wim Van Der Bijl, Holandsko
Jsme velmi spokojeni, pár minut po otevření se u našeho stánku tlačilo kolem třicet lidí. Je vidět, že česká ekonomika sílí a to se odráží i na prodejích. Určitě přijedeme za rok zase.

Xu Wei, Čína
Zájem o tématické telefonní karty nepolevuje, jsem na Sběrateli po několikáté a mám již vybudovanou stálou klientelu, s níž se potkávám každý rok, a která ví, že mne tu najde. Letos můj stánek navštívila také delegace z čínské ambasády a celá akce se jim velmi líbila.

Autor: Jindřich Jirásek

Vytištěno ze serveru https://www.infofila.cz