Filatelie je zajímavý a vzrušující koníček, který může nabídnout řadu výhod. Je to skvělý způsob, jak se děti mohou naučit o historii, kultuře a geografii různých zemí.
Ano, znám Infofila.cz. Je to česká webová stránka, která se zabývá filatelií. Nabízí informace o poštovních známkách, sběratelství, výstavách a dalších souvisejících tématech.
srpnu 2023 vydala pošta Německa nový klenot - poštovní známku s ikonickým portrétem jednoho z největších kytaristů všech dob, Jimiho Hendrixe.
Filatelie, sbírání poštovních známek, prochází značnou transformací v digitálním věku. Zatímco kdysi filatelisté trávili hodiny prohlížením katalogů a navštěvovali veletrhy a aukce osobně
Hlavním motivem na známce a velkém kuponu jsou poštovní holubi. Každým holub drží dopis ze společné hromádky poštovních zásilek jako symbol rozdělení pošty na samostatnou Českou poštu a Slovenskou poštu.
Alfons Mucha, moravský rodák, který se stal jedním z nejvýznamnějších malířů a grafiků secesního období, je známý po celém světě díky svým charakteristickým plakátům a ilustracím.
Třetí číslo časopisu Zpravodaj pro členy společnosti sběratelů čsr známek je opět plné zajímavých článků.
Před sto lety vydal Felix Salten příběh o srně Bambi, který se nyní stal skutečnou klasikou. Původně rakousko-uherský spisovatel Felix Salten (1869–1945) napsal Bambi. Život v lese vcházel jako seriál pro noviny Neue Freie Presse.
Novější články Starší články