Reklama

merkur-revue.eu
S výtvarníkem Oldřichem Pošmurným jsem se poprvé osobně setkal v souvislosti s podpisem pamětních listů, připravených k inauguraci poštovní známky emise Dětem – Povídání o pejskovi a kočičce...
Zatímco politická porážka Antonína Novotného vynesla mezi sběratele zaniklé známkové země Československo objev neznámého a nevydaného aršíku, původní prezidentský aršík Ludvíka Svobody byl zlikvidován normalizačním aparátem až nechutně lehce.
Mezi další aktivní členy studující košické známky patří také pan Karel Fischer z Kanady, který nás upozornil na situaci...
Byla či nebyla retušována desková vada Zářez ve chvostu lva na velkém státním znaku ČSR u Košického aršíku (A 360/362)?
30. máj pred viac ako štyrmi rokmi (2003) je zrejme málo významný deň v dejinách Slovenskej republiky. Nestalo sa asi nič zvlášť radostného, ani zvlášť tragického, čo by stálo historikovi za zaznamenanie.
K nejasnostem z historie československých poštovních aršíků bude asi docházet tak dlouho, pokud nebudou k dispozici základní informace o jejich oficiálních projektech.
Jinak známý pod signaturou s letopočtem AH(1902 – 1973). Loňská umělcova značka AH 07 by znamenala připomenutí sto pátých narozenin.
Je již pravidlem, že v této rubrice připomínáme životní jubilea našich výtvarníků – členů sdružení Hollar, kteří se podíleli či podílí na naší známkové tvorbě.
Novější články Starší články