Reklama

merkur-revue.eu
Sběratelé, dokumentující poštovní provoz, jeho automatizaci, poštovní historii či sbírají nálepky - zkrátka všichni ti, kteří do svých sbírek zařazují i nálepky APOST, mají opět důvod zvýšit svoji pozornost při prohledávání různé podnikové korespondence a skartu.
Jak jsem uvedl v minulém rozhovoru s předsedou SČF, nebyl na slavnostním průběhu palmáre výstavy ŽĎÁR 2004 prostor pro otázky takzvané 'na tělo', proto jsem se relativně brzy na našeho předsedu Ing. Lumíra Brendla obrátil znovu
V roce 1995 byl z technických příčin opožděně vydán aršík k 70. výročí založení Osvobozeného divadla. Aršík byl vytištěn dvoubarevným ofsetem v barvě žluté a černé v celkovém nákladu 399.300 kusů.
Významný rytec československých, českých a slovenských poštovních známek Martin Srb naplnil 29. září letošního roku padesátiletí svého života (nar. 1954).
Vážení čtenáři, letos na jaře vydal SČF první Ročenku SČF, která obsahuje podstatné informace o dění v naší filatelii od vzniku SČF v roce 1993.
Pokračujeme v našem malém seriálu, v němž prezentujeme zajímavé a méně často se vyskytující celistvosti frankované leteckými známkami z poválečných let 1946-1953.
Opět přináším zprávy o tom, co se ve Společnosti odehrálo od dubna do června, tedy do začátku prázdnin a doby zasloužených dovolených.
Do dnešních aktualit přispěl hojně opět pan Strupl z Plas, také pan Hanousek z Plané u M. L. a pan Dohnal ze Kdyně. Děkuji za příspěvky, ty nejzajímavější zveřejňuji pro ostatní dnes, další budou otištěné v následujícím Zpravodaji.
Novější články Starší články