Reklama

merkur-revue.eu
O mezinárodní spolupráci odborných společností SČF a zahraničními sběrateli československých známek jsme již na stránkách Zpravodaje informovali v roce 1997.
Vystavoval jsem zde známky České republiky, abych ukázal, že se exponát dá poskládat velmi snadno. Na této výstavě byly pouze dva pětirámové exponáty známek České republiky, což je dost smutné, neboť tyto známky se sbírají a je o ně velký zájem.
Každý sběratel, který dnes nese svou vystavovatelskou kůži na výstavu ví, že exponát bez hodnotných a zajímavých celistvostí vyvolá jak u jury, tak pravověrných návštěvníků filatelistických výstav opovržení a autora zařadí mezi výstavní diletanty.
V dnešním pojednání o emisní činnosti současných českých známek se pokusím shrnout vše, co bylo za poslední tři roky řečeno a napsáno a vyhodnotit tak diskusi, která na toto téma byla zahájena.
Dne 28. 4. 2004 jsem navštívil Poštovní muzeum, abych prostudoval UTL známky č. 225.
Zdánlivě nesouvisející téma se známkovou tvorbou jsem si vybral u příležitosti organizování Dne koní, který se v ČR slavil již pošesté poslední víkend v květnu.
V tomto článku bych se chtěl se čtenáři podělit o zážitky z filatelistické výstavy. Vycházím z toho, že každý odběratel našeho Zpravodaje sbírá známky či jiné předměty filatelistického zájmu a to různou dobu.
Také tento článek volně navazuje na seriál o zapomenutých umělcích a je napsán samostatně, neboť letos v dubnu uplynulo již 50 let od úmrtí tohoto umělce
Novější články Starší články