Reklama

merkur-revue.eu
V dnešní společenské rubrice chci reagovat na změny, týkající se členské základny. Již v prvním čísle letošního Zpravodaje jsem Vás informoval o tom, že u jedenácti členů jsme nebyli schopni identifikovat platbu jejich členského příspěvku.
Také jste si Vy, kdo čtete i časopisy Filatelie, všimli, jak tam pracují s informacemi? Například v části "Odborná literatura" otiskuje redakce Filatelie pravidelně anotace na Odborné zpravodaje, které do redakce došly.
V minulém čísle Zpravodaje jsme zveřejnili 'Kritický názor...', který se zabýval formou, jakou byl na SČF společností Pofis s. r. o. předložen ediční plán monografie a jeho koncepcí, která dle našeho názoru nebyla nejlepší.
Dnes začínáme také psát o známkách tištěných ofsetem. Jednu pěknou tiskovou vadu našel na známce č. 178 pan Strupl z Plasů.
Mé vzpomínání vstupuje dnes do třetí části a opět budu vzpomínat na umělce, kteří v období ČSR II měli zrealizovánu jedinou známku podle jejich návrhu a zůstali tak trochu v pozapomnění.
Překvapení se opět nekonalo – přepisy dvou klasických českých obrazů se sbírek pražské Národní galerie obsadily v anketě České pošty, deníku Právo a časopisů Filatelie a Poštovní kurýr s výraznou převahou dvě nejvyšší příčky žebříčku.
I v tomto příspěvku si ukážeme zajímavé celistvosti, které patří do podrubriky 'otazníky'. Výzva je tedy určena těm sběratelům, kteří se zabývají razítky, eventuelně aerofilatelií. Vysvětlíte nezodpovězené otázky?
Pro uvedení neperiodického zpravodaje pro začínající mladé sběratele cituji přímo z úvodního slova redakce prvního čísla.
Novější články Starší články