Reklama

merkur-revue.eu
Vážení čtenáři, před dvěma měsíci vstoupila naše republika do Evropské unie. Většina z nás, jako občané ČR, o tom svobodně rozhodla v loňském referendu.
Obdržel jsem v únoru dopis od jednoho z našich členů a ten byl opatřen mimo jiné zajímavou známkou. Nesleduji vydávání nových známek Kanady, ostatně tyto nejsou vyobrazovány ani ve Filatelii.
Do rubriky s ukázkami zajímavostí, vzniklých při výrobě současných známek, přispěl pan Stehlík z Hodonína.
Ve Zpravodaji č. 4/2003 jsme přinesli informaci o nových známkách Akvarijní ryby z emise Chovatelství. Česká pošta (potažmo PTC Praha a.s.) touto sérií nasadila vysokou laťku
O samostatném oddělení filatelie jste se dočetli již v povídání s Jozefem Páleníkem a Miroslavem Špačkem. Toto oddělení je součástí generálního ředitelství České pošty a dnes si o jeho náplni dozvíme přímo od vedoucí oddělení - paní Ing. Jarmily Mykytynové.
Československá filatelistická společnost ve Velké Británii byla znovuzaložena v roce 1953 a minulého roku tedy oslavila 50. výročí znovuobnovení své činnosti.
V roce 1988 u příležitosti konání Světové výstavy poštovních známek PRAGA 88 vydal Rapid pro organizační výbor této výstavy publikaci nazvanou Československá filatelie.
Letos oslaví KF 01-005 v Kladně 70. výročí svého založení. Ustavující schůze spolku filatelistů se konala již v roce 1926.
Novější články Starší články