První československý aerodynamický vůz Wikov 35 Kapka, čtyřsedadlový dvoudvéřový sedan, byl představen veřejnosti v roce 1931 na pražském autosalonu.
Na kuponu je vyobrazeno pivo 12, které nesmí u českého jídla chybět. Okolní plocha aršíku je vyplněna jídelními příbory.
Na známce je portrét Škvoreckého ze začátku let devadesátých, kdy mohl opět začít navštěvovat Československo. V pozadí je náměstí města Náchoda, ve kterém se v roce 1924 narodil a kam situoval i román Zbabělci a řadu povídek.
Středobodem aršíku je známka se siluetou varhan s arabeskou dynamicky se vzpínajících říms a volut. Rám tvoří velké zrcadlo střežené po stranách dvojicí karyatid, které symbolicky vzpírají složitě profilovanou podokenní římsu.
Tyto běžné druhy dosud nebyly motivem známek, i když jde o zvířata známá a oblíbená, kterým dosud nehrozí bezprostředně ohrožení nebo vyhynutí.
Sloup Nejsvětější Trojice na Horním náměstí, u kterého sedí dívka oblečená stylově do období 20. let minulého století – doby, která se někdy označuje za tzv. období art Deco. V pozadí jsou vidět obrysy olomoucké radnice.
Lichožrouti jsou tvorové známí ze stejnojmenného knižního bestselleru básníka a spisovatele Pavla Šruta a ilustrátorky a režisérky Galiny Miklínové a z úspěšného celovečerního animovaného filmu, který autorka režírovala.
Ve vodě leží množství popadaných stromů, břehy jsou podemleté a zarostlé neprostupnou vegetací. Litovelské Pomoraví nejsou jen divoké močály
  Starší články