Reklama

merkur-revue.eu
Dnes se pozastavím i u známek tištěných po roce 1945, neboť jich pan Strupl několik zaslal, abychom se společně podívali do svých zásob, zda se některé zajímavosti neopakují a tím pádem by se jednalo o systematické vady.
Vedle PTC, a. s. jsou známky České republiky vyráběny v tiskárně společnosti Victoria Security Printing, a. s., kde je k tisku využívána moderní ofsetová technologie
Seriál článků 'Povídal jsem si s ...' pokračuji s člověkem, který má k filatelii velice blízko. Jednak profesně, jak se dozvíte později, a současně jako filatelista osobně
Známkové období takzvané první republiky, tedy od vzniku samostatného Československa až do doby protektorátu Čechy a Morava čítá dle katalogu Pofis celkem 352 základních známek.
Uspořádání filatelistické výstavy je vždy velký filatelistický svátek, obzvlášť jde-li o výstavu národní, která kvalifikuje exponáty na výstavu mezinárodní.
Pokračuji v seriálu článků o lidech, kteří mají blízko ke vzniku známky. Jelikož známky vznikají schválením emisního plánu vydavatelem – Ministerstvem informatiky, zašel jsem si popovídat s ředitelem odboru poštovních služeb
Příležitost pro neformální oslovení současného předsedy SČF Ing. Lumíra Brendla se naskytla v rámci konání Národní filatelistické výstavy ŽĎÁR 2004.
Dnešní listárna je pro nedostatek místa velice stručná. Obdrželi jsme do redakce jak druhé, tak třetí číslo Informací SČF. Dostali jsme také třetí číslo občasníku Mladý sběratel a v neposlední řadě nové katalogy plzeňského vydavatelství PRESSFIL, ke kterým se vrátím v příštím čísle Zpravodaje.
Novější články Starší články