Autoři - Lubor Kunc

Reklama

merkur-revue.eu

Autor - Lubor Kunc

Jistě si každý z nás položil tuto otázku mnohokrát, když nemůže zrovna najít budovu kam právě míří. My filatelisté máme specifikum, že hledáme budovy bez toho, že bychom tam potřebovali být přímo fyzicky přítomni.
Belgické nedělní známky vznikly jako výraz náboženského přesvědčení obyvatel této země. Věřící občané dostali možnost ovlivnit (ne)doručení své pošty o nedělích či svátcích
Velmi zajímavou a mírně nepřehlednou oblast belgické filatelie tvoří poštovní ceniny spojené s železnicí a přepravou balíků.
Většina sběratelů zná belgické „nedělní“ známky, málokdo ale ví, že se po několik desetiletí používaly obdobné poštovní ceniny i v Bulharsku.
Bulharská pošta zavedla balíkové známky teprve během druhé světové války. Oproti původnímu stavu musely být balíkové zásilky od roku 1941 vypláceny výhradně těmito speciálními poštovními ceninami.
Thessálie je jedním ze 14 krajů Řecka. Najdeme ho ve středním Řecku na pobřeží Soluňského zálivu. Hlavním městem je Larissa, hospodářským centrem je pak přístav Volos.
Historie tohoto překrásného ostrova je velmi pohnutá. Důvodem této situace je poloha Kypru na rozhraní evropského a asijského světa, která z něj učinila jedno
Filatelistické výstavy Alpen-Adria nejsou u nás příliš známé, přesto neškodí trochu se na tuto zajímavou oblast podívat, může být v lecčems inspirativní i pro nás.
Novější články Starší články

Lubor Kunc

Email

WWW


Autor o sobě nic více nenapsal.

Reklama

merkur-revue.eu

Lubor Kunc

Email

WWW


Autor o sobě nic více nenapsal.